Categorieën
Links
Gesponsorde links

Archive for april, 2009

FC Emmen Supporterstoernooi 2009 verplaatst.

dinsdag, april 28th, 2009

Het toernooi is verplaatst naar 30 mei, 31 mei en 1 juni. Dit is het Pinksterweekend. Dit vanwege de beschikbaarheid van meerdere nationale en internationale clubteams tijdens Pinksteren en vanwege de weinig aanmeldingen voor het 2e weekend van juni. De website zal één deze dagen aangepast worden met de juiste datum! (meer…)

Wedstrijd tegen FCDB

zaterdag, april 25th, 2009

Gisteren speelde FC Emmen tegen FC Den Bosch. Na een 0-0 ruststand (en een onmeunig slechte eerste helft) wonnen de bezoekers met 0-1. Verdiend? Mhoa, ja. Emmen creëerde amper kansen en de grootste kans, een penalty, werd onthutsend zwak ingeschoten door Jesse Schotman waardoor de Bossche keeper redding kon brengen.

Een klassiek voorbeeld van een slechte penalty. Maar ja, als je, voor je aanlegt, de bal een beetje gaat hooghouden kom je wel erg hooghartig over en hoogmoed komt voor de val ofzo.

Nog 2 wedstrijden en dan zit dit baggerseizoen er goddank op. Haarlem uit en als “feestelijke” afsluiter van het seizoen een niemendalletje tegen de nummer 2 van de ranglijst, RKC Waalwijk.

VVV - FC Emmen

zaterdag, april 18th, 2009

Ondanks de (volgens politie) verplichte buscombi zijn we toch met de trein richting het Noorden van Limburg vertrokken. S’morgens om half 10 stapten we in Emmen op de trein om de reis richting Venlo te beginnen. In Costa del Nijmegen maakten we een tussenstop om daar even op een terras met een pint te genieten van de “toen nog” schijnende zon. Lees verder….. (meer…)

Hillsborough 1989-2009

dinsdag, april 14th, 2009

Herdenking
Vandaag, 15 april is het precies 20 jaar geleden dat stadion van Sheffield Wednesday, zich een grote voetbalramp voordeed. Deze site staat even stil bij een indrukwekkende en memorabele namiddag in 1989. Zonder ons als site goed te willen voordoen, denken wij dat het goed is dat deze ramp, ook na 20 jaar, nog wordt herdacht.

Hier het direct nieuwsbericht van de BBC:

Van het FCEmmenforum: https://fcemmenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=407″

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Hillsborough_disaster

Ploaties en Tekst van Excelsior - Emmen

maandag, april 13th, 2009

Op papier blijkt Emmen een reuzendoder te zijn. Winnen van Go Ahead Eagles, FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden was al een verassing, maar winnen in Rotterdam van Excelsior, daar had niemand op gerekend. Stroeve en ten Voorde rekenden af met de 0-0 stand en maakten het binnen 2 minuten compleet door twee keer te scoren. Maar zelfs na het 2x scoren kwam de sfeer er bij de +/- 40 bezoekers uit Emmen niet meer in, want het seizoen is realistisch gezien al afgelopen.

Hadden we nou tegen Telstar en Oss de 6 punten gepakt, stonden we nu op de rand van het linkerrijtje, hadden we nou tegen AGOVV niet gelijkgespeeld, had je nu ook nog een periodetitel gehad. Maar zoals we gewend zijn, is het altijd NET NIET… Volgende week toch nog weer naar Venlo, kijken of Emmen echt zon reuzendoder is.

Ondanks dat nog wat “niet boeiende” foto’s hehehe.. (meer…)

Tage Zwei, teil eins

zaterdag, april 4th, 2009

De eerste fanatiekelingen staan voor 8 uur alweer druk te doen in het huisje. Terwijl de rest ook wakker wordt en zich opfrist duikt Timmer (echte naam bekend bij de reizigers) de keuken in om de eerste hongergevoelens te stillen met een aantal gebakken eieren. Het rantsoen van 2 eieren pppd (per persoon per dag) wordt strak aangehouden om te voorkomen dat we maandag zonder eieren zitten. Er zijn tenslotte maar 40 eieren ingekocht.
Verrassenderwijs smaken de eieren best goed, niet slecht in ieder geval. Alleen schiet de peper soms (onbedoeld) erg uit waardoor de honger vervangen wordt door dorst.

Tegen 9 uur wordt de rij voor het toilet steeds langer en we worden langzamerhand zenuwachtig voor de grote, onbekende reis die ons vandaag langs diverse stadions zal voeren. Maar de hoofdoelen staan in Bochum en Genk. Gisteravond is al even gekeken waar we tactisch kunnen parkeren zodat we eventueel snel kunnen vertrekken uit Bochum. De rit naar Genk zal zo’n anderhalf uur duren en het schema heeft niet veel ruimte. Gisteren hebben we tenslotte al lang genoeg in de file gestaan voor een parkeerplaats in Duisburg, dat willen we vandaag bij de aftocht uit Bochum wel voorkomen.

Später mehr

Groundhoppen….De eerste dag

vrijdag, april 3rd, 2009

Na een voorspoedige reis zijn de eerste vijf reizigers in Kempen gearriveerd. Aldaar worden snel de koffers en de rest van de meegebrachte waar (bier!!!) uit de auto’s gesleept en naar het verblijf gebracht. Na even tijd te hebben genomen om wat op te frissen zoeken de vijf de auto weer op en wordt koers gezet richting het centrum van Kempen om daar boodschappen te doen.

Na voor slechts 107 euro aan etenswaren ingekocht te hebben (zondag barbecueën) wordt (meer…)

Wir sind allen da

vrijdag, april 3rd, 2009

Oh nein, er fehlen noch zwei leute.

Anyway… De eerste 5 zijn gearriveerd in Kempen. Woei. En het is kutweer:

BIER
klikbaar

Oftewel, 25+ graden, zon, strak blauwe lucht. Erg vervelend. De eerste biertjes verdwijnen reeds in de dorstige kelen en de reis naar Duisburg staat op het punt van beginnen.

(later meer)

Groundhoppen

donderdag, april 2nd, 2009

Aanstaand weekeinde gaan een aantal Emmensupporters weer een weekendje groundhoppen in Duitsland. De groep is uitgebreid met één persoon waardoor we nu met 7 personen af zullen reizen naar Duitsland. En we pakken dit keer 1 wedstrijd extra mee, we gaan voor 4 wedstrijden in 3 dagen.

Gepoogd wordt om dagelijks een update te posten, maar dat is even afhankelijk van de beschikbaarheid van internet.