Categorieën
Links
Gesponsorde links

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Emmen contracteert Tamas en Van der Ven

dinsdag, augustus 4th, 2009

Kort voor het begin van de competitie heeft de FC twee spelers toegevoegd aan de selectie. De Hongaarse spits German Tamas en Erik van der Ven speelde en trainden dusdanig goed mee in de afgelopen weken, dat Emmen deze twee spelers een contract heeft aangeboden.

German Tamas

German Tamas is een grote, sterke spits en kan naast Pedro Beda spelen als aanspeelpunt of als pinchhitter. Een type Niki Leferink dus eigenlijk. Tamas is 22 jaar, 1.90m groot en stond vorig jaar onder contract bij Lombard uit Papa dat tweede werd (zo als we allemaal weten), en promoveerde naar de Hongaarse hoogste divisie. Ondanks mijn gebrekkige kennis van de Hongaarse taal, denk ik dat Tamas vorig jaar echter op huurbasis uitkwam voor het in Nederland veel bekendere Szolnoki MAV-Mondi. In de Hongaarse derde divisie scoorde German, zoals hij hier wordt genoemd in een half seizoen zes keer, waaronder 3 keer in de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige VÁC-ÚJBUDA LTC.

Erik van der Ven is een speler afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, met betaald voetbal ervaring bij Helmond Sport en Top Oss. Van der Ven is een kleine technische speler met een goed aanvallend overzicht.

De komende tijd traint de 19-jarige Hongaarse aanvaller Daniel Asztalos van Tatabanya (oftwel de vroegere club van Feyenoord legende Jozef Kiprich) mee met de selectie. Volgens mijn bron uit Hongarije heeft Asztalos een aflopend contract. De jonge rechtsbuiten staat bekend om zijn goede acties en voorzetten en speelde 9 wedstrijden in het hongaars elftal onder de 18 en 19 jaar. Hij speelde een 5-tal wedstrijden in de hoogste Hongaarse competitie.

Emmen supporter treedt op tijdens Open Dag

donderdag, juli 30th, 2009

Emmen supporter en zanger Marco ter Beek treedt aanstaande zondag live op tijdens de Open Dag. De Emmenaar zingt samen met zangeres Nienke de Ruyter een aantal van zijn bekende en recente liedjes. Uiteraard zal zondag ook het fraaie duet “Hoe ver reikt jouw horizon” door het Univé Stadion knallen. Ook de zingende Emmenaar en inmiddels huisartiest aan de Meerdijk, Robin Mink zal een optreden verzorgen. Vanaf 14.00 uur zal het stadion geopend zijn tijdens de Open Dag.

Paul Voss op proef bij FC Emmen

maandag, juli 27th, 2009

Volgens het Dagblad van het Noorden zal Paul Voss vanaf deze week meetrainen met de selectie van FC Emmen. Voss komt uit de jeugdopleiding van PSV en speelde het afgelopen seizoen bij Club Luik, een Belgische derdeklasser. De krant meldt ook dat Emmen niet tot een akkoord is gekomen met de vorige proefspeler, Erik van der Ven. Emmen wilde de middenvelder graag aan de selectie toevoegen, maar beide partijen konden het niet eens worden over het financiele plaatje.

Paul Voss

FC Emmen geeft uitleg

dinsdag, juli 7th, 2009

Afgelopen maandag, tijdens de vergadering van de supportersraad hebben de vertegenwoordigers van de diverse tribune’s een update gekregen over de samenwerking met SC Heerenveen. Thiemo Meertens, namens Emmen het meest betrokken bij de samenwerking, heeft uitgebreid uitleg gegeven over de gang van zaken. Dit naar aanleiding van de vele vragen van supporters. Een samenvatting geven van het enthousiaste verhaal van Meertens, is heel lastig. Wel kan er worden gezegd dat het voor Emmen redelijk naar wens gaat, maar dat er ivm de kredietcrisis en het afhaken van de hoofdsponsor, financieel niet veel mogelijk is. Toch is Emmen nog bezig met het binnen halen van een aantal spelers.

Om alle supporters de mogelijkheid te geven is vanuit de supportersraad voorgesteld om en soort van persconferentie te houden. Tijdens de open dag op 2 augustus aanstaande zal Thiemo in het hoofdgebouw van de FC Emmen het hele verhaal uit de doeken doen en is er voor iedereen de gelegenheid om hem vragen te stellen.

Bargeres - Emmen

zaterdag, juli 4th, 2009

Vanavond staat de traditionele openingswedstrijd van het oefenprogramma op de kalender.

Hier onder wat feitjes:
- De kans dat Bargeres scoort is op basis van eerder behaalde resultaten 0,33

- 0-19 was de grootste uitslag, en dat was vorig jaar.

- De kleinste scores werden behaald in 1995 en 2003: 0-4

-Heerenveen Emmen scoort gemiddeld 11,09 (dus 11) keer in de wedstrijden tegen Bargeres.

Deze wedstrijd wordt het debuut van Harry S. die de Friese talenten aangevuld met wat Drenten en een Belg coached,  hoewel Emmen eigenlijk alleen maar kan verliezen van Bargeres is een ruime oefenzege altijd goed voor het zelfvetrouwen.

Waar zijn we in godsnaam mee bezig???

maandag, juni 29th, 2009

Het leek zo mooi vandaag op de training. Leuke en jonge spelersgroep met aankopen Paridaans en Cathalina en met een aantal ervaren mensen zoals Stroeve, Wolters en Valgaeren. Nu blijkt gewoon dat er mogelijk maar een aantal Heerenveen talenten bij Emmen zullen spelen komend seizoen. Etemadi, Beda, de door Feyenoord (en nu Heerenveen?) afgedankte Poldervaart en Houtkoop. Mogelijk komen daar vier (net niet) a-junioren nog bij. Dit is toch geen voorbereiding? Spelers die zich maar half inzetten omdat het toch nog niet zeker is bij welke club ze komen te spelen. Als je een spelersgroep van 18 man hebt is een groepje talentvolle stage lopers niet erg, maar wel als ze de helft van je selectie vormen. Schiet echt lekker op zo.

Lees hier de officiele site van Heerenveen en denk dan terug aan de door Emmen beloofde spelers.

Elke keer hoor je weer positieve verhalen uit de mond van de beleidsbepalers en elke keer krijg je (o, naieve ik) dan toch weer wat hoop. Net zo vaak kom je dan enkele dagen later weer van een koude kermis thuis en blijkt het maar (en dan zeg ik het nog heel erg netjes) de halve waarheid te zijn. Na alle sportieve tikkies van de afgelopen jaren, waarin we zijn afgezakt naar de kelder van het betaalde voetbal, kan dit er ook nog wel bij. Bedonderd worden door je eigen club. Laat je club maar in de steek??? Jullie zijn begonnen met het in de steek laten van jullie supporters!!! Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig??? Niks hebben we meer te zeggen. Heerenveen bepaalt. Wij kunnen niks anders doen dan afwachten. Twee weken voor het begin van de competitie zal er ongeveer bekend zijn welke spelers er nog over komen.

Lekker hoor; een elftalfoto met 12 man, waaronder wat verzorgers en maarliefst 4 echte Emmenaren er op. Daarnaast ook nog eens geen shirtsponsor.

AMATEURCLUB EMMEN TOONT AMBITIE!!!

Deekman niet naar Emmen

donderdag, juni 25th, 2009

Donovan Deekman zal komend seizoen niet het rood-witte shirt van FC Emmen aantrekken. De 21 jarige aanvaller stond lange tijd op de nominatie om door SC Heerenveen verhuurd te worden aan onze FC, maar koos voor een buitenlands avontuur bij het Belgische Lokeren. Deekman tekent binnenkort een driejarig contract bij de club die vorig jaar als zevende eindigde in de Belgische Jupiler league. Emmen zal dus op zoek moeten naar een nieuwe spits.

R.I.P. Jan Paul

donderdag, juni 11th, 2009

In het ziekenhuis van Leeuwarden is op de jonge leeftijd van 20 jaar, onze voetbalvriend en vaste bezoeker van wedstrijden van onze FC, Jan Paul Jumelet overleden. JP is tijdens een studentenvoetbaltoernooi in de Friese hoofdstad onwel geworden. ’s Avonds is JP overleden in het Medisch Centrum te Leeuwarden. Wij, als supporters van FC Emmen, herdenken Jan Paul als fanatiek supporter van onze trots. Als supporter, maar vooral als persoon zal hij altijd in onze harten blijven. Ons medeleven gaat uit naar zijn ouders en verdere familie en iedereen die hem heeft gekend.

JP

Good guys die young. RIP JP, we zullen je niet vergeten…

Zijn nieuwe Heerenveen spelers wel aanwinsten?

woensdag, juni 10th, 2009

Bericht op website FC Emmen:
Pedro Beda, Lazaro Vinicius en Agil Etemadi komen in principe volgend jaar uit voor de FC Emmen.

Dag later op dezelfde officiele site:
Wojciekowski, Stolte en Jonsson nieuwe aanwinsten vanuit Heerenveen.

Naast de al eerder genoemde Deekman (zo goed als rond), Poldervaart en Houtkoop (beiden al vastgelegd) zal dit sextet waarschijnlijk komend jaar in Emmen te bewonderen zijn. Euhm 3+3+3 is een sextet? Klopt dat wel? Volgens mijn berekeningen is het namelijk een negental. Of zijn de supporters en FC Emmen zelf, door Heerenveen voor de gek gehouden. Ipv de grotere namen zoals de twee Brazilianen, een drietal net uit de A-jeugd gekomen 18- en 19-jarigen. Moeten die Emmen op sleeptouw nemen? Zijn dat de namen waarop de supporters hebben gewacht? Lijkt mij niet. Ik ben bang dat Heerenveen heel anders denkt over het uitlenen van spelers die een meerwaarde zijn voor FC Emmen in de jacht op (vooral) eerherstel en een goede klassering in de Jupiler League.

Emmen lijkt dus op zoek te moeten naar twee keepers. Één daarvan lijkt Raymond Beukeveld te worden. De blonde doelman van WKE keept een uitstekend seizoen en staat in de belangstelling van de club waar hij eerder al reserve doelman was.

Het is te hopen dat FC Emmen met wat grotere namen op de proppen komt dan dat tot nu toe het geval is. De twijfelaars onder de vaste supporters zijn totaal nog niet over de streep getrokken en lijken gelijk te krijgen: “Samenwerking met dat Heerenveense-bedrijf is alleen maar goed voor die Friezen zelf.”

Henk Eising zou eens gewisseld moeten worden!

donderdag, mei 21st, 2009

Zo, er zit weer een (dramatisch) seizoen op. Waar na de eerste drie wedstrijden de plannen van de trainer, spelers en bestuur nog werkelijkheid leken te kunnen worden, werden deze gedachtes de wedstrijden er na snel de kop in gedrukt.

Ook de selectie zal na dit seizoen weer is voor 75% veranderen, zo vertrekt Sander Danes mogelijk naar Werder Bremen. De doelman van FC Emmen heeft er een stage afgelegt en wacht nog op nieuw bericht uit Duitsland.

Met het eventuele vertrek van Danes naar Bremen, dat van Tim Siekman naar Heracles en de zekere transfer van Rick ten Voorde naar NEC lijkt onze geweldige directeur de plannen om Emmen een regionaal karakter te geven alweer hebben laten varen.

Ook de continuïteit die dhr. Eising wilde inbrengen bij de club is alweer van de baan, getuige het feit dat dit seizoen op maar liefst 29 spelers een beroep is gedaan waarvan er na dit seizoen 3/4 van de spelers zijn heil ergens anders zal gaan zoeken. Dit seizoen is echter extreem ten opzichte van andere jaren, van de 16 spelers met een aflopend contract wordt er geen enkele verlengd waardoor er volgend seizoen weer vele nieuwe spelers aanwezig zullen zijn.

Ook het feit dat Emmen sterk gaat samenwerken met een Friese club en als gevolg daarvan elk seizoen (minstens) 6 nieuwe spelers deze kant op komen spreek van weinig continuïteit om nog over maar te zwijgen over de regionale uitstraling die 6 Friezen geven.

Mijn conclusie na een paar seizoenen Eising en co. en vele trainers en spelers wisselingen is dat het bestuur misschien een keer gewisseld zou moeten worden voor een bestuur dat haar plannen wel waar maakt…. en ons niet play-offs en promotie beloofd als ze het niet waar kan maken.

Recentste berichten
  • Emmen contracteert Tamas en Van der Ven
  • Emmen supporter treedt op tijdens Open Dag
  • Paul Voss op proef bij FC Emmen
  • FC Emmen geeft uitleg
  • Bargeres - Emmen
Recente reacties
Archief
Gesponsorde links