Gesponsorde links

Archive for februari, 2009

Foto’s FC Emmen - RBC Roosendaal

zaterdag, februari 28th, 2009

Er zijn gister nog wat foto’s gemaakt klik even op “Read the rest of this entry »” om 2 foto’s te zien, en een link naar de pagina met de overige foto’s van de wedstrijd.

(meer…)

De opmars van FC Emmen..

vrijdag, februari 27th, 2009

FC Emmen behaalde na de overwinning tegen Zwolle, opnieuw 3 punten tegen RBC Roosendaal. Aan het eind van de wedstrijd stond er opnieuw een 1-0 eindstand op het scorebord. Het enige verschil was dat er vorige week in de laatste minuten gescoord werd en nu in de tweede minuut. Doelpuntenmaker was Rick ten Voorde.

Over de wedstrijd gesproken, FC Emmen speelde de eerste helft controlerend en rustig, lekker het balletje rondspelen en geen moeilijke fases voor zichzelf creeren. Eind tweede helft kwam good old Henkie Vos voor RBC in het veld, waardoor Emmen genoodzaakt was de fantastisch spelende Rahim te wisselen voor een lange verdediger; Mikey van der Kruis.

Reden dus voor RBC om de laatste 10-15 minuten met lange ballen te gaan spelen. Billenknijpen dus… maar ze gingen er niet in. Ook de daarop snel uitgevoerde counters van FC Emmen gingen er niet in. Gezien de stand zit het allemaal dicht bij elkaar om weer mee met de prijzen te gaan doen, maar of we de periode halen, daar doe ik geen uitspraken over, maar het gaat in ieder geval de goede kant op.

Mario Diks
Over scheidsrechter Mario Diks is dit keer ook een positief woordje te spreken, hij deelde deze keer maar 5 gele kaarten uit. Verbetering voor deze man, hopelijk nemen Kessler en Uilenberg hem bij de KNVB even apart om hem een schouderklopje te geven.

Live verslag

maandag, februari 23rd, 2009

Op het forum is een liveverslag van de wedstrijd Jong Emmen - Jong Omniworld te volgen

Dat was weer lachen

vrijdag, februari 20th, 2009

Zo dan. Net zoals twee weken geleden tegen die Friese boertjes pakte FC Emmen weer de drie punten in blessuretijd.
En dan was het maar een baggerpot, winnen van Zwolle is altijd leuk. En wanneer die goal valt is dan bijzaak. Hoofdzaak is winnen en dat deed Emmen.

Wel gelachen hoor, wat kan een sjaal van een andere club een boel opschudding veroorzaken :D

Samenwerking FCEmmen Heerenveen

donderdag, februari 19th, 2009

Emmen, 19 februari 2009

Samenwerking sc Heerenveen en FC Emmen

Vanavond, tijdens een in het Univé stadion gehouden persconferentie, is de officiële samenwerking tussen sc Heerenveen en FC Emmen bekend gemaakt. FC Emmen en sc Heerenveen zijn een samenwerkingsverband overeengekomen, de samenwerking heeft betrekking op de jeugdopleiding, scouting en de eerste selectie.

De jeugdopleidingen worden geïntegreerd tot een gezamenlijke voetbalacademie waarbij de spelers gelabeld zijn en blijven aan de postcodegebieden van elke BVO. Deze voetbalacademie wordt gevormd door vier regionale voetbalscholen in de regio Heerenveen en vier regionale voetbalscholen in de regio Emmen in samenwerking met de KNVB. Beide clubs hebben elk een voetbalschool, D-junioren en C-junioren.

De bovenbouw bestaat uit één B-junioren team, één A-junioren team en één Beloftenteam. Deze keuze is overeenkomstig het KNVB beleid ten aanzien van jeugdopleidingen betaald voetbal in de toekomst. Deze teams zullen onder een, nog nader te bepalen, gezamenlijke naam uitkomen. De scouting wordt gemeenschappelijk uitgevoerd.

FC Emmen krijgt de beschikking over zes sc Heerenveen talenten, die zich kunnen door ontwikkelen in de Jupiler League. De samenwerking leidt tot een kwalitatieve verbetering voor beide betaald voetbalorganisaties ten aanzien van de eerste selectie, scouting en de jeugdopleiding.

Eindelijk \o/

zaterdag, februari 7th, 2009

Eindelijk een overwinning. En wat voor één.

In de 1e helft begon Emmen wel enthousiast, maar dat zakte langzaam weg. Cambuur begon door te drukken en na een hoge voorzet kon de kleinste speler van Cambuur de bal zonder enige tegenstand in het doel koppen. Wederom was de zwakte van Villadsen op hoge voorzetten te zien. Amper 2 minuten later scoorde Cambuur de 0-2 en leek het wederom een drama te worden.

Echter, in de 2e helft kwam Emmen zowaar eens terug. Ten Voorde slalomde door de verdediging en haalde zowaar doeltreffend uit, 1-2. Trainer Krabbe nam vervolgens de gok om aanvallend te gaan spelen. Dat leek op niets uit te draaien, Cambuur bleef kansen krijgen maar de 3e Friese goal bleef gelukkig uit.
In de 89e minuut kreeg Bechan de bal, het leek alsof hij nutteloos van het Friese doel wegliep, maar na enige technische hoogstandjes op de zijlijn waar hij 2 man in de luren legde liep hij, met bal, terug richting het vijandelijke doel en haalde van zo’n 20 meter doeltreffend uit, 2-2. Het uitvak verstomde, de Emmenaren roken de overwinning. Toch kreeg Cambuur nog enkele kansjes, maar de bal viel gelukkig nooit een keer goed.

Diep in blessuretijd kwam er nog een counter van FC Emmen. Ten Voorde liep zijn directe tegenstander eruit en haalde nog maar eens uit. Tot vreugde van alle Emmenaren verdween de bal in het doel, 3-2.

Amper na de aftrap blies de, niet eens zo slecht fluitende, Dick van Egmond voor het einde van de wedstrijd.

Nu kan je wel gaan zeiken op het niet benutten van kansen ofzo, maar laten we eens positief doen en de spelers en trainer feliciteren met de winst. Mooi om te zien dat er wél strijdlust in de ploeg zit, mooi om te zien dat de koppies nu eens niet naar beneden gingen en er geloof bleef in een goede afloop.